Kooplieden en kermisklanten
Vroeger verspreidde het nieuws zich veel langzamer. Heel lang waren mensen afhankelijk van rondreizende kooplieden en kermisklanten. Zij kwamen op veel plekken en vertelden de nieuwtjes door. Als een boodschap heel snel overgebracht moest worden, werd een bode te paard op pad gestuurd. Een boodschapper te paard kon in één dag wel 120 tot 150 kilometer afleggen.
Brieven schrijven
Je kon ook een brief schrijven. Vanaf 1825 reden er postkoetsen over de verharde weg van Bannink naar Holten. De postkoets leverde de post voor Bathmen bij herberg 'de Oude Molen' af. In 1868 kreeg Bathmen een hulppostkantoor. De beheerder van het postkantoor, hij werd brievengaarder genoemd, bracht de post rond. Een paar jaar later breidde het postkantoor uit door de komst van de briefkaarten. Mensen gingen daardoor meer post versturen. In 1892 werd Jacobus Volkers postbode. Hij bracht de post met een hondenkar rond.
Televisie bij de buren
Al voor de Tweede Wereldoorlog konden de inwoners van Bathmen het nieuws via de radio volgen. De telefoon en televisie kwamen pas veel later. In de jaren zestig van de 20ste eeuw werd de televisie steeds populairder. Omdat lang niet iedereen een televisie kon kopen, keken alle buren samen bij degene die wel een televisie had. In dezelfde periode lieten steeds meer mensen een telefoonlijn aanleggen. Had je geen vaste telefoon thuis, dan kon je vaak wel bij één van je buren bellen. Rond 1910 hadden alleen de belangrijkste mensen in het dorp, zoals de dokter, een telefoon.
Internet
De eerste internetverbindingen gingen via de vaste telefoonlijnen. Later, tussen 2002 en 2004, via de kabelaansluiting voor de televisie. In 2008 is men begonnen Bathmen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Televisie, radio, telefoon en internet gaan via dit net. Het nieuws verspreidt zich nu razendsnel.
‘Tot ziens ontdekkingsreizigers, mijn rondleiding zit erop. Neem de herinneringen die je hier hebt gemaakt voor altijd met je mee en deel ze met anderen. Met je retourticket kun je weer terugreizen naar het nu. Binnenkort hoop ik je weer te zien op een nieuwe reisbestemming. Tot later!'