Tijdvak 2: Eten en drinken in de Romeinse tijd
https://www.iederkindeentalent.nl/inspiratie/eten-en-drinken-in-de-romeinse-tijd/
Tijdvak 3: Monniken en ridders (500 - 1000 na Christus)
Er was een verschil tussen wat arme en rijke mensen aten.
Rijke mensen kregen vlees zoals pauw, zwaan of patrijs maar ook hert. Het werd aangevuld met het onderstaande.
Wat aten arme mensen?
- meer zuivelproducten (amandelmelk was populair omdat koe- en geitenmelk snel bedierf). Tijdens het vasten mocht ook geen dierelijk product gedronken worden.
- Vlees
- Eiwitten in de vorm van peulvruchten zoals witte en bruine bonen.
- Groenten als kool, prei, koolraap en ui werden in stoofpotjes verwerkt.
- Koolhydraten werden in de vorm van tarwe, haver, rogge, gerst verwerkt in brood en pap. Ze aten een kilo per dag om aan de calorieen te komen.
- Fruit en groente werd in de middeleeuwen gekookt.
Bron
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/was-middeleeuws-eten-saai-en-smakeloos