Na de eerste landelijke uitzending in 1951 wordt de televisie snel populair. In 1951 kijkt slechts een handjevol mensen, maar al in 1959 wordt de vijfhonderdduizendste kijkvergunning in Nederland geregistreerd. De grote kast met zwart-wittelevisie verandert in de loop der tijd in een plat scherm. Behalve de landelijke omroepen ontdekken ook provincies en gemeenten de voordelen van berichtgeving via regionale en lokale media.
In 1992 wordt Radio Stad Nijkerk opgericht, in 1994 aangevuld met televisie. Een hele toer, want de uitzendingen drijven op vrijwilligers. De oprichter en voorzitter van de eerste jaren is Lex Harding, bekend als diskjockey en ondernemer én inwoner van Nijkerk. Bekende uitzendingen van de omroep zijn Spitsuur Nijkerk, uitzendingen over de lokale verkiezingen, de kabeltelevisie voor korte berichten en lokale reportages in het programma Juustem.
Vanaf 2005 opereert de organisatie onder de naam OmroepN; in 2019 fuseren de lokale omroepen van Nijkerk en Barneveld tot A1 Mediagroep.
Rechten
Museum Nijkerk, CC-BY-NC